Za zdrav duh u zdravom tijelu svi znamo – redovito vježbanje potiče ne samo dobro stanje već i dobro raspoloženje. No ponekad je nužno napraviti promjenu jer stalno vježbati jedno te isto dosadi, pa prečesto od vježbanja odustajemo! Premda ples ili fitness poput zumbe mogu učiniti dane veselima i vrućima, boravak na svježem zraku ne smije se zanemariti. Stoga vam Srijem tijekom cijele godine nudi niz zanimljivih sportskih aktivnosti.

 

Golf

Kada ga gledate na filmu, golf ne izgleda nimalo naporno – lagana, malo duža šetnja po prirodi kojoj je cilj svako malo zastati i opaliti po loptici, zar ne? Cilj ovoga sporta uistinu jest udariti bijelu lopticu, i to što manje puta dok obilazite igralište. No to nije tako jednostavno kako se čini. Potrebno je mnogo vježbe, a svoje udarce možete naučiti ili usavršiti na ladanjskom imanju Principovac u Iloku. Kada ih izvježbate, čeka vas golfsko igralište na istom imanju.

 

Softball

Anglosaksonski sport kojim su se u Hrvatskoj do 2001. godine bavile samo žene postao je u našim krajevima prilično popularan, pa su se za njega zainteresirali i muškarci. Sličan je američkom bejzbolu, no softbolska palica je metalna, a ne drvena, lopta je veća (ali ne i mekša, unatoč imenu), dok je igralište dijamantnog oblika i nešto manjih dimenzija od bejzbolskog terena. Kako se točno igra možete naučiti u lokalnom Softball klubu Perun u Pitomači.

 

Rekreativno letenje

Ako vam golf i softball ne podižu razinu adrenalina, rekreativno letenje prava je stvar za vas. Na području Srijema djeluju dva zrakoplovna kluba, u Vinkovcima i Vukovaru. Zrakoplovni klub Vrabac u Vinkovcima može prihvatiti zrakoplove do 5700 kg, ima uređenu travnatu pistu dužine 1300 metara, a može se pohvaliti i radionicom i spavaonicom. Aeroklub Borovo, osim rekreativnog letenja i pilotiranja, nudi letove balonom, paragliding i jedriličarstvo.

 

Fitness

A što kada lijeva kiša? Nekima to nimalo ne smeta, ali neki ipak žele odraditi trening na suhom. Bez brige, sportskih centara u Srijemu ne nedostaje. Fitness centar Apello u Vinkovcima posjećuju gotovo svi lokalni sportaši, od nogometaša, preko atletičara i rukometaša do košarkaša i rekreativaca, a u njemu možete isprobati boks, vidjeti kakav se aerobik vježba u Srijemu i provjeriti što je točno insanity program vježbanja. Penjati se, zaigrati squash ili stolni tenis tijekom lošeg, ali i lijepog vremena možete u Fitness centru Zara.

Zaboravite na zumbu, dodjite u Srijem_2